jodelahodelahiietieieie!!!
Door: Niké
Blijf op de hoogte en volg Niké
03 Februari 2006 | Oostenrijk, Wenen
Jaja, daar zit je dan in Wenen. Dat is gek en dat is vreemd, maar dat is wel leuk! Ow eventjes, als je vaak een z leest waar een y moet staan of andersom, dan ligt het niet aan mij, maar dan is dit toetsenbord een beetje gek! haha!
Gisteren kwamen we om 12 uur aan in Wenen, terwijl paps en mams, maarten en Wendy nog niet eens terug in dinxperlo waren van het vliegveld! We werden meteen door onze Buddys opgehaald en door heel wenen meegesleept. Eerst maar naar ons appartementje, want ja na al die rare mailtjes en telefoontjes met mijn vermieterin wilde ik toch wel graag weten of ik niet onder de brug hoefde te slapen! en nee alles was zo ongeveer in orde. (fijn he dina) Oftewel, een lekker kitsch ingericht appartement, met veel goud, bloemetjesplafond en rare tapijten. Zal wel de Oostenrijkse manier van inrichten zijn! Een ding is zeker: dat tapijt gaat voor 5 maand de kast in! (we hebben toch 10000 inbouwopbergkasten) Toen naar het Erasmus office waar we 23 februari een voorlichting over studie en dat soort dingen krijgen en verder hebben we vanalles zitten vragen aan onze buddys en dat soort dingen.
s avonds was erg raar: zit je daar in een Sissi-kamer.. dus gauw even tas uitpakken, mooie foto-albums van lijntje en wennert inbladeren en opeens ontzettend heimwee krijgen. Nouja, gauw maar naar een internetcafeetje (wat zal je toch zonder moeten) :) waar lieve paps en mams en maarten me weer helemaal gerust hebben gesteld!
Vanochtend hadden we om 9 uur een taalniveaubepalings test. We zijn lief voor onszelf geweest en zijn een uurtje later gegaan. Marieke en ik kregen 30 minuten de tijd, om tussen allemaal pratende mensen een testje te maken, maar uiteindelijk hebben we allebei niveau 4 van de 6 niveau s gehaald en kan ons duits niveau nu al als gevorderd bestempeld worden. sowsowsow is er dan toch iets blijven hangen van het duits op de middelbare school? hihi! aanstaande maandag begint onze duitscursus: we hebben elke dag van 13:45 tot 17:00 duitse taaltest. pffff wat zal ik het vloeiend spreken over 3 weken! Is trouwens wel grappig hoe die weners praten! je kan het opzich wel goed verstaan, maar in elk woordje waar een u, o of a zit, spreken ze het uit als een soort van uoooooaaaaa. zeg maar zo echt vanuit achter in de keel ofzo. Eeuh, tja beter uitleggen kan ik het niet...
Maargoed... Daarna waren we eigenlijk van plan om spulletjes te kopen voor ons huisje en om een DM (duitse drogist, volgens karlijn de goedkoopste!!) te vinden, dus hebben we dat proberen te zoeken. Natuurlijk waren we de plattegrond of enig ander boekje vergeten waardoor we een klein beetje verdwaalden. Opeens liepen we tussen allemaal mooie gebouwen waar we heengingen, waar we, daar aangekomen, nog meer mooie gebouwen en straatjes en weet ik het zagen, waar we weer heenliepen. Dat was echt een ontdekkingsreis! hihi!
Ondertussen waren onze handen en voeten lekker bevroren (het is KOUD hier!!!). Vandaag trouwens al 11 mensen met bontjassen zien rondlopen, dat gaan we bijhouden en afstrepen op een papiertje!!! ;)
Maar het is dus koud hier en dat zullen we merken ook. morgen gaan we lekker touristisch wenen doen want ik heb nog bijna niks gezien. dat wordt dus toeristisch wenen met maillot onder mijn broek, 4 paar sokken aan en 3 mutsen op!
Maargoed op onze ontdekkingsreis vonden we opeens de uni faculteit filosofie, waar marieke gaat studeren. Zijn we daar even naar binnengewandeld waar we vervolgens niet meer uit zijn gekomen! Want wat zagen we daar? een lekker warm cafeeetje met lekkere koffie en veel verwarming! en wat zagen we nog meer? een internetcomputerruimte! jippieee! daar zit ik dan nog steeds! maar zodadelijk gaan we verder met onze zoektocht naar de DM en vanavond nemen de buddys ons mee naar een leuk cafeetje of zoiets! Morgen en zondag lekker wenen bekijken en museaatjes bezoeken (heb al een theatermuseum gezien!!!) en maandag begint het zware leven hier. hahaha nee dat zal nog wel meevallen!
Trouwens het Mozart gevoel valt nog wel mee, heb alleen nog maar een paar mozartkugeln gezien en een mozart beker! maar dat wordt vast in het centrum wel anders. Wel koetsen gezien met paarden ervoor, en heeeeel veel gebakjes-snoepkramen. jammieee!
En zijn jullie nou heel erg benieuwd naar ons appartement? uiteraard hebben we er foto s van gemaakt. hopelijk doen ze het op de site!
lieve mensen, tot de volgende keer maar weer! Hopelijk hoor ik snel iets van jullie uit het verre Nederland! ;)
liebe grusse Nikeetje
ps. als je onze avonturen in een andere versie wilt lezen: marieke heeft ook een site aangemaakt: marietsebiel.waarbenjij.nu
03 Februari 2006 - 15:35
Maarten:
He ké,
leuk verhaaltje! mooi dat jullie aankomst goed is gegaan. nog wel meer foto's plaatsen hoor!
xxx mij -
03 Februari 2006 - 15:43
Mams:
Ha Keetje, goed niveau Duits zeg! viel dus wel mee. ga 't week-end maar 'es lekker genieten en op onderzoek uit. Kus, mams -
03 Februari 2006 - 16:30
Eline:
HoiiHoii Nikeetjj ,,
Sorry Sorry Sorry ik ben vergeten je donderdag een smsjj te sturen en dat had ik nog wel beloofd:( maar het 1e verhaal is gelijk al weer leuk om te lezen ..:):) ;)
Ik stop er maar weer mee heb niet zo veel tijd..
Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel heeeeeeeeeeel veeeeeeeeel plezier in Wenen en succes
Dikke kus van Eline!:) -
03 Februari 2006 - 16:40
Karlijn:
Hee lieve Kee! Die gebakjes klinken goed, ik kom er snel 1 halen in Wenen ;)
Nou, genietze en veel plezier met jullie ontdekkingsreis door Wenen!!
Kusje -
03 Februari 2006 - 16:42
Jop:
mooi appartementje hoor : ) ! viel spass in Wien!!! Gruss Gotti!!! -
03 Februari 2006 - 16:59
Marloes Eppink!:
hallo niké
wat heb je een mooie kamer gekregen! wil je wel proberen je site bij te houden he? want ik kijk er elke dag op!
xxxjes marloes -
03 Februari 2006 - 17:51
W&dy:
superdupergeil ne?! sieht gut aus! haha! :D nouja in ieder geval bestond het huis wel.. ;) ik ga snel verder lezen! XXX -
03 Februari 2006 - 18:14
Anne De Kleine:
HaaJj Nikéé :)
Leuk leuk leuk je verhaaltJj :) Egt leuk om te lezen hoe het daar is enso ;),, Hihi had je gister al even gesproken via msn :),,
Ik wens je nog heeel heeel veel plesier daar in Wenen!!,,
dikke kus Anné de kleine -
03 Februari 2006 - 18:53
Anne:
Ha Niké...
Leuk man...klinkt goed...en die foto's doen je vast goed! We moesten het vandaag voor het eerst zonder jou doen! Maar je Duits is wel in orde!
Fijn weekend!
Liefs Anne -
03 Februari 2006 - 20:34
Niek:
Heej Niké!
Zie dat je het wel goed voor elkaar hebt in Vienna!! Ziet er erg leuk, wel erg kitsch idd haha, maar leuk uit!!
Hoop dat ik met Pasen nog tijd heb om langs te komen bij je appartementje!!
Veel plezier en succes de komende tijd!
daag x -
03 Februari 2006 - 21:01
Petra:
Ha die Kee, leuk huisje, leuke foto's en leuk verhaal.Geniet van het weekend und dass leben in Wien. Lieve groetjes uit Aalten XXX -
04 Februari 2006 - 08:53
Ben:
mooi verhaal was leuk om te lezen en wel bontjassen bij houden he ;)
kga je nog wel op de hoogte houden van de AJAX wedstrijden:P grappige foto's
ajow Ben -
04 Februari 2006 - 09:24
Vinc&t:
Hey Nikeetjuuuh
Wat is het rustig in Nijmegen zeg ;-) Hoop snel eens het wilde Wenen op te zoeken! Viel Spass daaro...
Grts Vinnie -
04 Februari 2006 - 09:38
Hoef:
Jowww Hoef,,
Zo te horen alles pallettie daarzo...NOu hier ook hoor en bedankt voor je smsje,je maakte me weer aan het lachen whaha.
Ennuhm ik vind vooral die banken mooi in jullie huisje;).Over de sportverkiezing Favorita heeft gewonnen,HELAAASSS maargoed dat ga ik je nu ff smsen dan weet je het iets eerder en ik had beloofd wat te laten horne hea:)
Succes Daro en Laat die Weners allemaal een poepie ruiken met je duits!!
Daahaaag Dikke Knuffel Dina -
04 Februari 2006 - 09:52
Dien:
Ps:die lamp op je nachtkastje is ook enig!!
En dat eentj eop det barretje dat doet het hem egt!!
Xx -
04 Februari 2006 - 09:54
Joop/Syl En Kids:
WOW, wat leuk om je verhalen en belevenissen te volgen...Rowy en Merith vinden het ook leuk,dat hun nichtje zo ver weg zit...en zulke stoeren dingen doet.We blijven je volgen en geniet vooral, liefs Uit Deventer -
04 Februari 2006 - 11:48
Roelof:
hooi nikee
wat een lang verhaal en dat twerwijl je net weg bent! wat komt en nog wel niet allemaal meer ik ben benieuwd.mooie kamer vooral het bloemmetjesgordijn op de badkamer maakt het af. haha. veel plezier verder gr roelof -
04 Februari 2006 - 15:00
Liesbeth:
Hey Niké
Die inrichting van jullie appartemen...ik ken het!Wij hadden in Antwerpen ook een huisbaas die geen smaak had. Leuk om te lezen hoe het daar is!! Zal regelmatig je site checken hoor!
Lfs Liesbeth -
04 Februari 2006 - 15:13
Bram:
Hey Nike,
Erg leuk om je belevenissen te lezen via deze site! Veel plezier he! Ciao -
04 Februari 2006 - 16:16
Janneke:
ha nikeetje! het verhaal klinkt goed en de foto's zijn nog beter! ziet er goed uit..en eigenlijk vind ik dat het kleed weer uit de kast moet..ik vind als je het oostenrijks doet, moet je het ook goed doen! nou, maak er een leuk ontdek-wenen weekend van en ik kijk uit naar het volgende verhaal....
liefs Janneke -
04 Februari 2006 - 16:41
David:
Hallo Nike, leuk verhaaltje heb je geschreven. Ik zal je avonturen zeker volgen. Viel spass in ieder geval en tot snel! Groeten van David -
04 Februari 2006 - 21:45
Sabien:
Dat klinkt goeeeeeeeeeed!!! Haha...zo jaloers op jullie en niet te begrijpen dat jullie nu daar zitten en ik hier!!! Maar nog veel erger: IK MIS JULLIE NU AL EN BAAL DAT IK JULLIE BEN VERGETEN TE BELLEN SNIFSNIF!
Tot snel!!! :):):) -
04 Februari 2006 - 23:00
Siri:
Hé Niké!
Hoe is het ermee?
Cool die site van jou!en ik vind je appartement echt helemaal fantastisch!Dat moet helemaal goedkomen daar!
x -
05 Februari 2006 - 09:28
Jessy:
HeeJj NikkeetJee..
leuwk jou site sow !!
ik kijk er elke dag eventjes op..!
haha kan ik kijken hoe et daar is ensow !!
nou ik wens je nog heeeeel erg veel plezier daar in Wenen !!
Dikke kus en knuffel Jessy -
06 Februari 2006 - 09:13
Tessel:
Hey Nike!
Dat appartementje van jullie ligt volgens mij lekker in het centrum! Ik moet zeggen dat jullie het nog aardig hebben weten te pimpen. Hoewel een Sissi- interieur wel toepasselijk is in Wenen :)
Veel plezier morgen met de sightseeing tour!
Baie soene,
n0g veel plesiier hea..!
xx Evaa -
07 Februari 2006 - 02:28
Chauie:
Alleen maar om Marieke te pesten kom ik eerst hier een berichtje achterlaten ^^ Mag je haar mee pesten :P Leuk om te lezen dat jullie al flink aan het settelen zijn. Dit zal waarschijnlijk ook een van de weinige berichtjes zijn die ik achterlaat, ik ben er niet zo goed in namelijk. Have fun there! Grtx Chauie -
07 Februari 2006 - 05:47
Stevis En Co:
Hee Nikeetje,
Grappig te lezen dat het zo koud is in Wenen, terwijl in een warm internetcafe in Wanaka (NZ) zitten! Hoop dat je neus er niet af vriest en je een heeeeeele leuke tijd daar gaat hebben!
Liefs Steven & Co -
07 Februari 2006 - 09:46
Wendelien:
Hoihoi Nikè;
Leuk om te lezen hoe het jullie daar allemaal vergaat! Ik zag dat de nieuwzeelanders ook een berichtje hebben achtergelaten, maar wie nou Stevis is?????:-)
Tot het volgende berichtje en good goan hè!
Liefs: Wendelien -
07 Februari 2006 - 11:55
Emma:
HALLO NIKE!!
Via de 'familaire-roddel-machine' (zal geen namen noemen) hoorde ik dat je in Wenen zit! Wat mega gaaf! :) Ik wens je een hele fijne tijd toe daar! Heel veel succes, maar toch vooral veel plezier! Maar dat gaat wel lukken denk ik!
Doe het heanig an (zoals ze dat zo mooi hier in Twente zeggen!)
x Emma -
10 Februari 2006 - 14:03
Carla:
Hai Niké!
Sorry kben een beetje laat... *shame on me* Maar ik wil je alsnog veel suc6 en natuurlijk heel veel plezier wensen daar, ik hou je site in de gaten!
X Carla