Bye Bye! Zwaai Zwaai!
Door: Niké
Blijf op de hoogte en volg Niké
27 Juni 2006 | Oostenrijk, Wenen
Maar mensen, hopelijk zijn jullie wel alweer een beetje over de grote Oranje nederlaag heen? Poooh wat een wedstrijd zeg... Jammer dat Nederland niet door is. Ik moet zeggen; dat doet mijn buurjongen Ben (Coenders) toch veel beter. Hij gaan gewoon wél die achtste finale voorbij en wordt dan maar mooi derde op het NK schoolvoetbal! Nou, gefeliciteerd Ben! Daar kan Oranje nog wat van leren. ;)
Het is wel een gek gevoel als je tijdens zo’n wedstrijd erachter komt dat je gewoon helemaal omgeven bent door Portugalfans. Oioioi, en als er dan ook nog eens gescoord wordt!...Maar gelukkig steunden de andere Erasmus studenten ons. (dat is echt leuk van zo’n internationale groep: dan ben je gewoon voor élk land! Hihi!). Én we zijn erachter gekomen dat er ook nog eens geesten rondhangen bij strandbar Hermann (waar we dit keer voetbal hebben gekeken). Kijk maar eens heel goed naar de foto van de strandbar. Dina, schrik niet hoor! Hihihi! ;)
Op de terugweg kwamen we nog wat Oostenrijkers tegen, die ons vertelden dat ze voor Nederland waren. Dat doet je dan goed! ;) En er waren twee mannen die ons vroegen wat we nu gingen doen, na deze nederlaag. Wij hen vertellen dat we maar snel naar huis gingen om te huilen. Ja, dat leek hun een goed plan, dat gingen zij ook doen.
Verder hebben Marieke en ik ons deze twee weken vermaakt met zwemmen, heel veel zwemmen en dan ook nog eens in de donau! Jippieeee! Maar het is letterlijk een SAUNA hier in Wenen. Pffffff! Nou dat is ook niet fijn hoor... Als we niet aan het zwemmen waren (want ja, soms moet er nog wel eens wat voor school gebeuren ;) ) dan ging er om het half uur wel weer iemand in onze Sissi douche staan, om vervolgens een hele plens koud water over haar voeten heen te laten stromen. Nouja, dan valt het allemaal best nog wel mee! De Arbeit voor school is nu helemaal klaar. Ik heb nu 4 van de 5 cijfers terug, en allemaal goed (3 keer een 1 en 1 keer een 2. jeeeujjj). Zelfs mijn bachelorwerkstuk schiet al aardig op, ik hoop het volgende week in te leveren zodat ik dit jaar mijn diploma nog krijg! :)
Afgelopen woensdag was een grootse dag voor Wenen. President Bush kwam namelijk op bezoek! Meteen een goede reden om een ontzettend grote demonstratie tégen Bush te organiseren, onder de leus ‘Stop Bush, stop War! Für Frieden, Demokratie und soziale Gerechtigkeit’. Marieke en ik waren het er volkomen mee eens en zo kwam het dat wij op deze woensdag tussen de menigte gingen lopen om zelf mee te demonstreren en zinnen als ‘Krieg heißt Folter, Krieg heißt Mord- stoppt den Wahnsinn jetzt sofort!’ te roepen. Het was echt een ontzettend grote demonstratie, dus Bush móet er wel wat van mee hebben gekregen. Ik vond het indrukwekkend om eens mee te maken!
De donderdag erop kwamen Nelleke en Simon op bezoek. Dit zijn twee vrienden die Marieke tijdens een cursus in Rome heeft leren kennen. Het was echt ontzettend gezellig! We hebben gezwommen, zijn naar het Erasmus afscheidsfeest geweest waar we uiteindelijk nooit meer aan zijn gekomen omdat er een ongeluk in de metro was gebeurd en we eruit moesten waardoor we in een hippe club belandden. Op vrijdag gingen we naar een tweedehands winkeltje waar we uiteraard een fotosessie hebben gehouden met de meest belachelijke kleding aan. (Foto’s heeft Nelleke gemaakt, dus die komen ooit nog! ;) ) Verder hebben we over de vlooienmarkt en Naschmarkt rondgeslenterd. In de vijf maanden dat Marieke en ik hier zijn, hebben we héél per ongeluk een paar glazen en pannen kapot gemaakt. Wat is dan een betere plek dan de Naschmarkt om nieuw servies te kopen!?! ’s Avonds zijn we naar het Donauinselfest gegaan: dit is een gratis festival op een eiland in de Donau, georganiseerd voor de inwoners van Wenen. Het is echt groots opgezet met vuurwerk, vijf podia én een kermis. Op zich een leuk idee, maar de muziek én de mensen die er rondliepen waren een beetje bagger. Gisteren avond zijn Nelleke en Simon weer gegaan, jammer! Bedankt voor alles, het was echt leuk! En tot in Bologna! Hihi!
Nu is Marieke jarig, maar zij moet helaas hard leren voor haar tentamen morgen. Dat gaat natuurlijk helemaal goed komen, en vanavond gaan we nog wel lekker uit eten en naar de stammtisch. Morgen voor de allerlaatste keer naar de Opera, we gaan doornroosje zien! Schattig! Zo langzamerhand moet ik mijn spulletjes al in gaan pakken, ons prachtige sissi appartement schoon gaan maken en afscheid nemen van Wenen en de lieve mensen hier. Snik... Wat een dubbel gevoel zeg! Maar ik ben ook weer blij om jullie allemaal weer te zien. Want jullie zijn ook maar mooi lieverds!!! Als ik thuis aangekomen ben zet ik nog wel voor de laatste keer iets op deze site, maar ik wil jullie nu alvast héél erg bedanken voor alle lieve mailtjes, kaartjes, brieven, sms-jes en reacties op de site! Heeft me altijd echt goed gedaan, en ik vind het fijn te weten dat ik zulke lieve mensen om me heen heb.
Tot donderdag, en turncreater: tot vrijdag!!!
Tchau Paba! (dat zeggen ze tegenwoordig hier in Wenen hahaha!)
Een dikke knuffel van Niké
Ps. Lengte technisch gezien is dit stukje toch maar mooi kort he! Hihihi!
xxx
27 Juni 2006 - 12:48
Wendelien:
Heeeee Niké:
Nog een paar fijne dagen toegewenst en see you soon in Holland!
Gute heimreisse!
Liefs
Wendelien -
27 Juni 2006 - 13:51
Karlijn:
Hee lieve Schwester, dat ging ff snel voorbij zeg, vijf maanden! Dat heb je dan toch maar mooi ff gedaan!! Maar ben toch wel blij dat je weer bijna thuis komt :)
Geniet nog van je laatste 2 dagen Wien, ook al zul je er vast nog eens terug komen!
Het was erg leuk om je verhalen hier te lezen!!
Dikke kus -
27 Juni 2006 - 13:56
Petra:
Hey lief nichtje,bedankt voor je kaartje en sms-je.Zaterdag was toppie maar wij doen het met de familie vrijdagavond nog even over.(weet je nog niet maar we gaan gezellig uit)Moet je Marieke namens mij maar feliciteren en drink er maar een paar vanavond.Geniet van je laatste dagen in Wenen en tot over een paar dagen.
XXX en liefs van je "oude"tante. -
27 Juni 2006 - 14:15
Marietsebiel:
Was ein treurige Geschichte mein Liebe Sissi-Freundin!! Ik vind dat gezwaai maar niets hoor.. Gelukkig kunnen we in Nijmegen gauw weer verder feesten en in geval van nood Sissi kijken natuurlijk! Bedankt voor de leuke verjaardagskado's en het feestontbijt!!! Liefs Marieke -
27 Juni 2006 - 14:25
Anne:
Ha Niké!
Nou geniet nog even gigantisch van je laatste dagen! Jammer genoeg kan ik vrijdag/zaterdag niet mee met de afsluiting. Wij gaan zelf al een weekendje weg...ook erg leuk natuurlijk!
Je verhalen waren echt elke keer hartstikke leuk om te lezen...zal ze missen...maar het is natuurlijk leuker om je na de vakantie weer te zien tijdens de trainingen!
Tot snel!
kus Anne -
28 Juni 2006 - 06:49
Ute:
Hey,
bye bye oranje....bye bye oostenrijk.
geniet van de laatste dagen!
tot snel
liefs -
28 Juni 2006 - 12:10
Anna:
Ha Nike! Super dat je ondanks alle fun zo goed bezig bent geweest voor je studie! Ik ben trots op je! Bij mij schiet het wat minder op maar dat vertel ik allemaal wel als je weer in Nederland bent! Goede reis naar ons aangename 24 graden klimaat;) en ik hoop tot gauw!
Liefs Anna -
28 Juni 2006 - 13:44
Lotte:
Hey...
Weer een flex verhaal hoor;)!! K vind het toch wel weer fijn dat je terug komt!! Nog errug veel plezier de laatste paar daagies, en veel sterkte met het verwerken van het Oranje verlies:p
dikke kus
en groetjes
Lot -
28 Juni 2006 - 20:38
Wennepen:
oeoeoeoeoeoeh het is bijna zover!! die wienerin bijna wieder in holland! :)
als je nog niet heel erg zin had om terug te gaan naar ons landje, heb ik voor de zekerheid ff een lijstje gemaakt met al die dingen die jij nog niet gezien hebt.. dan wordt je vast zoooo nieuwsgierig dat je wel terug naar huis MOET! ;)
>>>>
* ons gepimpte huisje waar je nu kan schijten onder de zon en kan douchen onder een strak blauwe hemel!
* onze nieuwe mega pool!
* het lieve poesje dat nu bijna dagelijks bij ons op visite komt! aaah (adopteren adopteren!)
* m'n kunstwerkjes!
* siri's nieuwe blitse knalgele auto!
* de enge kolenkelder onder ons huis! brrrr..
* het terras waar tim nog steeds mee bezig is! haha
* m'n mountainbike!
* m'n kekke nieuwe 2e-handse mobile!
* de coolste trendy wendy negervis!
* etc etc etc....
jaaaaaah nu ben je wel heeeeeeeel erg benieuwd naar alles he? nu kan je haast niet meer wachten om terug te komen he? dacht ik ook!
nou ga dan maar lekker verder met van iedereen afscheid nemen en je spulletjes inpakken en dan zie ik je vrijdag zo snel mogelijk okay?!!
heeeeeel veel liefs en een dikke smakkert van mij! -
28 Juni 2006 - 21:05
Mams:
Ha Niké, slaap lekker 't laatste nachtje in Wenen en tot morgen!Goeie reis! Dikke kus -
29 Juni 2006 - 15:19
Dina:
Jowww Nike!!
Ik lees je verhaal nu pas weer,,jaah ik weet het schande schande hahahha maar wat vreselijk eng die foto!!!ER STAAT GEWOON EEN MAN IN BEELD!!WHAHAHAHHA en uhmm je bent de terechte winnaar en geslaagt voor al mijn foto opdrachten!!whoeehoee!!heel leuk!!
vanaaf reis je terug!Heele goede reis lieve Nike en ik zie je vanacht of morgen!!heel veel liefs van Dina
XXXXXX