Een weekje van uitersten!!! - Reisverslag uit Wenen, Oostenrijk van Niké Eppink - WaarBenJij.nu Een weekje van uitersten!!! - Reisverslag uit Wenen, Oostenrijk van Niké Eppink - WaarBenJij.nu

Een weekje van uitersten!!!

Door: Niké

Blijf op de hoogte en volg Niké

16 Februari 2006 | Oostenrijk, Wenen

Stel je eens voor… Op een zekere dag stop je de was in de wasmachine, ga je ondertussen mailtjes typen of iets lezen (we moeten van onze huisbaas thuisblijven als we wassen :S ). Plotseling begint het hele huis te trillen en terwijl je naar de badkamer loopt, zie je de wasmachine zo ongeveer UIT de badkamer wandelen… Kan een wasmachine lopen? Ja, dat kan ie! Tenminste onze wel… Nouja, het past in ieder geval wel tussen onze ‘blaasoven’ (je word zowat weggeblazen als je de klep open doet!) en tussen een koude douche, uitvallende kastjes, ronddraaiende stofzuigen en uit de kast vallende wasrekjes. Misschien is ons huis toch niet zo Sissi als dat we gedacht hadden?! :)

Geen Sissi in huis? Dan zoeken we het buitenshuis! Want jawel, Marieke en ik zijn naar de Staatsopera geweest! We hebben werkelijk waar vijf uur lang (!!!) gestaan om vervolgens een heel mooi uitzicht te hebben op de Opera Tristan und Isolde (R. Wagner), op 65 bontjassen en op zeer elitaire mannetjes en vrouwtjes (zelfs sommige Stehplatzbesucher hadden een pak aan.) Tijdens de pauzes (gelukkig waren het er 2) kwamen we erachter dat de chocolademelk nog duurder is dan ons kaartje. Vond het trouwens ook erg leuk om tegelijk met een dametje naar binnen te wandelen en om te zien dat zij 157 euro betaald voor een logeplek, terwijl ik daar achteraan huppelde met mijn kaartje van 3,5 euro. Dat doet een mens toch goed! Hihihi!

Nog meer uitersten deze week… en dan bedoel ik uitersten in geografisch Wenen. Terwijl we de ene dag zowat een uur in de Strassenbahn zaten om naar NuBdorf te gaan (een voorstadje van Wenen, in het Noorden), gingen we de volgende dag naar uiterst Zuid-Wenen, namelijk Simmering. Donderdag gingen we namelijk met de Erasmus lui heurigen in een typisch Weens Biergartentje. Nu mag ik het natuurlijk geen biergarten noemen aangezien we wijn gingen drinken, maar zo zag het er gewoon uit! De voorstad (NuBdorf) was trouwens erg schattig. Helemaal geen ‘betonnen massa flatten voorstad’ zoals je in Parijs of Rome ofzo ziet, nee het leek precies op Bredevoort met kleine, smalle steegjes. Alleen de boekwinkeltjes ontbraken helaas! Maargoed, gezellig was het wel, maar helaas geen verschillende wijnen geproefd. We kregen gewoon een karaf witte, een karaf rode wijn en een sprietsding met soda erin (spa blauw met bubbels). Weense studenten hebben nogal eens de neiging om wijn met soda te drinken, en het is eigenlijk ook best heel lekker. Niks geen water bij de wijn doen, nee we gooien het er gewoon in!
De dag erop hop in de metro naar Simmering. Daar aangekomen hadden we een zeer geslaagd feestje bij de Amerikaan Pat. En jawel hoor, de Finnen in Wenen zijn ontdekt! We hebben Jukka (Joekkah) , Pekka (Ppekkah) , Jan (Janneh) ,en Hanele (Ghanèlèg). Het is grappig om te horen hoe zij daar in de zomer de hele midzomernacht doorfeesten omdat het licht is, terwijl ze in december gewoon de hele maand zowat slapen. Toen een heel melig ritje terug naar huis gehad... zie mariekes site!

Winkelend Wenen hebben we ondertussen ook ontdekt. Redelijk bij ons in de buurt is de MariahilferstraBe. Dit is een hele lange straat met 3 h&m’s, een zooitje Vero Moda’s, kadowinkeltjes, ‘actions’, overdekt gedoe, en een Super boekenwinkel waar je boeken voor heel weinig geld kan kopen. (heb ik dus ook maar meteen gedaan). (drie zelfs). Als er nog shopverslaafde mensen komen: komt u maar komt u maar! Wenen is dus niet alleen maar chique, cultureel en bont! ;)
De tweede helft van ons weekend bestond uit cultureel Wenen. We zijn namelijk naar Schönbrunn geweest. Het paleis van de Habsburgers, ofwel: veel rococo en symmetrische tuinen met dierentuin! Mozart heeft hier op ik geloof 6 jarige leeftijd een concertje gespeeld voor Maria Theresia, Napoleon heeft er gewoond (dat was dan ook heel duidelijk te zien aan de twee adelaars bij de ingang! Zie foto’s!) en in 1961 hebben Kennedy en Chroesjtjov hier een topoverleg gepleegd. De binnenkant vond ik wel iets weg hebben van Versailles, en de tuinen waren erg mooi omdat er sneeuw lag! Grote witte vlakken, waar de zon op scheen. Supermooi! In het voorjaar kom ik hier zeker terug om de tuin nog eens te bekijken. Wat zal dat een verschil zijn zeg…

En terwijl we maandag en dinsdag overdag Duitse testen hebben gemaakt (jawel de eerste test van onze Februar Intensive Course), gingen we ’s avonds met Erasmus naar de Kaiko club. Dit is een cocktailbar waar je tussen 7 en 8 gratis cocktails krijgt en lekker op ‘boogiewonderland-achtige’ muziek kan dansen! Volgende week misschien maar eventjes wat eerder daarheen gaan dus! Hihi! De test is trouwens goed gemaakt, scheelt ook weer!
Woensdag heb ik eindelijk de theaterwetenschap faculteit ontdekt.. Dat werd echt tijd zeg… pfff het ligt dus ergens in het Hofburg (in het midden van Wenen met paleizen, volksgarten, national bibliothek en het museumsquartier). In ieder geval moet je je een beetje voorstellen dat je van het ene grote gebouw naar het andere grote gebouw loopt. Tussen grote tuinen en leuke straatjes. Daartussenin ligt dan ergens een piepklein steegje: Battyanystiege ofzo, die op geen enkele kaart te vinden is, maar wel ergens in het Hofburg ligt. En jawel, juist op dit punt ligt theaterwetenschap.
Gelukkig was er een postbode in de buurt die de weg kon vertellen. Blijkt dus dat de faculteit Theaterwetenschap bijna in het Sissi-museum ligt. Hahaha, je loopt dat museum binnen, gaat naar rechts en daar staat piepklein aangegeven ‘Battyanystiege’. Vervolgens loop je allerlei trappen op en daar issie dan! Hehe… nou bekijk de foto’s maar eens!…

Nu is het ondertussen alweer donderdag.. vanmiddag weer naar de duitscursus en dan is het nog een groot raadsel wat we dit weekend gaan doen! maar het zal vast wel weer gezellig en leuk worden! hihi!

Lieve mensen, hoe staat het leven in Nederland? Ik ben benieuwd! hihi! Veel liefs uit Wenen van Niké!

• 16 Februari 2006 - 10:19

Maarten:

Ha! Leuk! kus!

• 16 Februari 2006 - 11:15

Karlijn:

Hee zus, het wordt er met de dag gezelliger bij jullie of niet? Leuk!!
    Kus van mij

• 16 Februari 2006 - 11:31

Mams:

Ha Niké,
    is 't nog goed gekomen met de wasmachine?
    Mooi paleis en mooie uni!
    Kus, mams

• 16 Februari 2006 - 11:34

Paps:

Ha Keetje,
    Weer een mooi verhaal. Het lijkt mij heel gezellig met al die uitjes. Ik verheug me er al op.
    Kus, paps

• 16 Februari 2006 - 11:39

Dinaaa:

HAa Nike,,
    NOu ik heb weer erg genoten van je verhaal!!whahahah en die vrouw bij doe opera!!neehj je hoeft egt niet meer te zeggen,,lache man!
    Ik wou ff zeggen ik heb 14 maart toelatingstest van de Calo!!whoehoe spannend:)
    Nou ik ga zo weer op naar de enveloppen,,jij naar je duits,,mooie overeenkomst toch!;)
    HOu je taai makker!!:Pveel plezierrr
    Kus en liefs Dina der Ballerina

• 16 Februari 2006 - 12:12

Wendelien:

Heeee Nikè, leuk om jullie belevenissen te volgen. Wenen is bepaald niet om te wenen zo te lezen:-)
    Veel plezier nog!
    Liefs: Wendelien

• 16 Februari 2006 - 13:01

Roel:

Nou Nike, de verhalen worden steeds mooier. Jij hebt het goed naar je zin in het culturele Wenen zo te zien!... have fun

• 16 Februari 2006 - 13:07

W&dy:

da bin ich wieder!! vanmorgen op school gekeken of er toevallig al weer iets op stond, maar helaas.. kijk ik nu en tadaaaaaa!! hihi! :) super om 't allemaal te lezen! en lang leve de foto's ook!! wat een f*cking mooie facultiteit zeg!! en die sneeuw.. (jaloers!) haha! nou meid ik ga weer! liefs en dikke smakkert wen
    ps 1 hoe is de sachertorte??
    ps 2 heb een manier gevonden om toch te kunnen mailen op school (hotmailblock-ontwijking): mijn han-mail! wiehoeoe! :)
    xxx

• 16 Februari 2006 - 13:11

W&dy:

aaaah... toch niet! damn!

• 16 Februari 2006 - 15:59

Ben:

ey

pas op dat de wasmachine niet wegloopt :P

Ben

• 16 Februari 2006 - 18:22

Eline:

Lieve Nike,

Leuk leuk leuk..!! echt je verhaal is geweldig leuk om te lezen! en die sneeuww ,,:D geweldiig wij hebben hier regen regen regen (zon) regen regen regen haha .. mssn een beetje overdreven ma zo ongeveer;)
    en ook heel erg leuke foto's !! vooral de foto waar je wauw! onder hebt staan! vind ik echt mooi foto:)
    Nike; heeel veeel plezier nog en heel veel succes met je studie ,,
    Hou je haaks;)

Dikke kuss

• 16 Februari 2006 - 20:23

Roelof:

Zo te lezen nog geen dag verveeld.wel interessand om al je belevenissen te volgen.Knap dat je het nog steeds volhoud al die bondjassen te tellen,was het in jouw geval maar zomer of niet dan,hoef je niet meer te tellen.of lopen de Oostenrijkers dan in korte broekken van tijgervelletjes. moet je dan die maar tellen .
    veel plezier maar weer gr roelof

• 17 Februari 2006 - 13:41

Opa En Oma Jesper:

Lieve Nike, leuke verhalen, we genieten ervan.
    Lieve groetjes opa en oma.

• 17 Februari 2006 - 19:49

Petra:

Hey die Keej, wat kun jij leuk schrijven,je verhalen zijn een genot om te lezen! Daardoor lijkt Wenen nog leuker en mooier. Ik hou je in de gaten en geniet maar lekker. xxx en liefs Petra

• 18 Februari 2006 - 11:37

Anne:

Leuk man! Klinkt allemaal erg goed! Fijn weekend!

kus Anne

• 19 Februari 2006 - 18:16

Gepke:

ik weet wel waarom jullie dus dan thuis moeten blijven.

ik vond het leuk vrijdag! moeten we vaker doen. jullie optrekje leent zich er goed voor! ben benieuwd naar de foto's! vooral die van het coldplay moment :) op naar volgende week!

servus!

• 21 Februari 2006 - 09:27

Tessel:

Hey Nike,
    Wat leuk dat jullie naar de opera zijn geweest! Voor een dubbeltje op de eerste rang zitten, haha! Dat zouden we in Nederland ook moeten hebben.
    Jullie kunnen zo te zien genoeg cultuur opsnuiven.

Xxx Tessel

• 21 Februari 2006 - 09:46

Wendy & Siri:

Het ongelooflijke is gebeurd!We hebben hier internet!Geloof je het?Dus nu kunnen we de hele dag op jouw site kijken!En de hele nacht natuurlijk ook!Doehoei!Zwaai Zwaai

• 22 Februari 2006 - 17:55

Paul Krill:

Hoi Niké
    ik heb een verzoekje: als je over goedkope boekwinkels schrijft, vermeld dan ook het adres erbij!!!
    Paul

• 23 Februari 2006 - 10:40

Niké:

Hallo Paul! Nou opzich is dat niet nodig. Vooral bij Stephansplatz is op elke hoek van de straat een dergelijke boekwinkel te vinden! Dus geen zorgen als u dit weekend naar Wenen komt, u zult er zeker vele tegenkomen!
    Groeten Niké

• 23 Februari 2006 - 10:43

Niké Nog Een Keer:

ps. de straat met boekwinkel waar ik in de tekst over heb gesproken heet de Mariahilferstraße. (zoals in de tekst staat!!!)

• 24 Februari 2006 - 19:07

Eefje:

joww allus goed ??
    nouw met mij wel ;P
    DOEIII KUSSZ

• 28 Februari 2006 - 15:34

Jessy:

HaaJj Niikee :D

Nou je hebt et dus wel naar je zin he..!!!
    Maja.. ik weet niks te schrijven!!
    DoeJ Doej,.! en nog heel veel plezier gewenst..!!

Kus en knuffel JessY (K)