;) “Dat zijn geen grapjes” ;) - Reisverslag uit Wenen, Oostenrijk van Niké Eppink - WaarBenJij.nu ;) “Dat zijn geen grapjes” ;) - Reisverslag uit Wenen, Oostenrijk van Niké Eppink - WaarBenJij.nu

;) “Dat zijn geen grapjes” ;)

Door: Niké

Blijf op de hoogte en volg Niké

07 Maart 2006 | Oostenrijk, Wenen

….”Dat zijn geen grapjes”…

… Als je (net nadat je een stukje op je site hebt gezet met een grote klacht over vegetarisch vlees) langs een biologische supermarkt komt met daarin schrappen vol vegetarisch vlees…

… Als je er, op de dagelijkse groente en fruitmarkt om de hoek, achter komt dat 6 bananen maar liefst 4 euro’s en 50 cent kosten…

… Als je tijdens een bergwandeling letterlijk naar beneden glijdt met je profielloze schoenen…

… Als je Maarten heet en bij de staatsopera liters koffie over de vloer gooit…

Nee dat zijn geen grapjes ;) of paps, misschien toch wel he?!

Vandaag is het dinsdag 7 maart. Maarten is vanochtend weer naar het koude kikkerlandje teruggekeerd. En ik moet zeggen: de vakantie samen met Maarten beviel me primadonna! ;)
Vooral de opera avond was erg hilarisch. Stel je voor.. Ga je samen naar de voorstelling Coppelia (overigens erg mooi, inclusief Wiener Ballet!) in de overdeluxe staatsopera. We hadden uiteraard weer staanplaatsen te pakken en besloten eventjes een kopje koffie te drinken. Nu zijn de drankjes in de staatsopera al niet zo heel goedkoop… Krijgt Maarten het ook nog zo ver om zijn kopje koffie niet in zijn hand, maar omgekieperd op zijn schoteltje te hebben… En hoe? Nou gewoon… stoot, terwijl je naar een tafeltje loopt, tegen een stelletje Japanners aan, giet de koffie over het mooie 17e eeuwse tapijt (waar overigens echt geen andere vlekken inzaten. ;) giet daarbij nog een beetje koffie over de been van het Japanse meisje, krijg vervolgens duizend keer te horen ‘Entschuldigung, I’m Sorry,’ en laat de Japanners je overdonderen met katoenen zakdoekjes (waar haalden ze die zo snel vandaan???!) Gelukkig kon de barvrouw er een beetje om lachen. En Maarten, ach die deed gewoon of er niks aan de hand was! Hihi!

Samen met Maarten hebben we ons echt als ware toeristen gedragen. Lekker Weense koffie drinken bij Café Sperl, de Stephansdomwijk en Hofburgwijk bekijken. Uiteraard vele (Japanse) foto’s maken, en het hoogtepunt van de week: Schaatsen voor het Rathaus! Zaterdagavond (terwijl iedereen in Dinxper lekker zat te genieten van Kasper van Kooten) waren William, Marieke, Maarten en ik ons aan het uitsloven op de schaatsbaan in hartje Wenen. Maar liefst 3 uur lang hebben wij ons als echte Friezen gedragen en de Weense elfstedentocht geschaatst. Nu had ik al vanaf groep 6 basisschool geen schaats meer aan mijn voet gehad, je kan je dan ook wel voorstellen hoe het eerste uurtje bij mij ging.. :S Maar we gingen vooruit en aan het eind roetsjten we in no time een rondje over 1 van de 3 schaatsbanen. Toch jammer dat, terwijl je denkt dat je superhard schaatst, er af en toe een kind was van 4 jaar die je zo inhaalde. (en later nog een keer… en nog een keer.) maar ach…
Het was leuk, en de gevolgen waren maar 1 blaar voor Maarten en 1 blaar voor Marieke!

En zondag was het tijd voor iets nieuws. Ik zit nu alweer bijna 5 weken in Wenen, nu wil ik toch echt wel iets van de omgeving zien! Het had die nacht heel hard gesneeuwd, dus we vonden het een goed idee om de bergen rondom Wenen in te gaan. Maarten en ik zijn met de U-Bahn, Strassenbahn en vervolgens de bus naar de Kahlenberg gereden. Deze berg is 484 meter hoog en ligt in het Wienerwald. Bovenop de berg hadden we een mooi uitzicht over de (besneeuwde) wijngaarden van Grinzing en over Wenen. En toen begon onze wandeltocht bergafwaarts. Door mijn zeer goede reliëfschoenen was deze wandeltocht toch niet echt een wandeltocht.Eerder een glijtocht! Pffff, de paden gingen wel heel stijl naar beneden en mijn schoenen gleden en gleden maar! Hahaha, het was wel grappig, zo ben je nog eens aan het skiën zonder ski’s. (of zoiets). Ik kan je vertellen, ik ben nog nooit zo snel beneden geweest!

Nog meer mooie uitzichten deze week. Vrijdag hebben we het Donaupark bezocht. Dit ligt naast het UNO-City (gebouwencomplex van de VN, wilde Maarten héél graag heen!) ligt een groot park met daarop de Donauturm: een 165 meter hoge toren, inclusief ronddraaiende restaurants. Binnen 10 seconden waren we opeens 165 meter hoger en konden we eens eventjes gaan bekijken waar ik zo ongeveer woon. Terwijl we op het platform van het uitzicht stonden te genieten vloog er opeens een groene bal naar ons toe, met daarachter twee Nederlands sprekende cameramannen. Hé wat gek, een Heinekenbal! Wat is hier dan toch loos?! ;) De twee mannen bleken van een internetsite te zijn. Ze zijn op weg van Istanbul naar Parijs (waar dit jaar de finale van de Champions league is). Tijdens hun reis filmen ze mensen, inwoners, toeristen die de groene bal vooruit naar Parijs trappen. De filmpjes zetten ze vervolgens op www.championsplanet.com. En ja, je raad het al: Ook wij moesten een trap tegen de bal geven. Nadat Maarten 4 keer geschopt had, (wat ook weer vanuit 4 verschillende posities gefilmd werd), was het nog even tijd voor een fotootje en over een paar weken kun je het resultaat op de site zien!

Woensdag hebben Maarten en ik de Belvedere-wijk bezocht. Wanneer je bij Karlsplatz uit de U-bahn stapt, zie je meteen een imposante barokke Karlskirche. Toen we doorliepen kwamen we bij een soort kleinSchönbrunn: Het paleis en de tuinen van Belvedere. Dit was het zomerverblijf van legercommandant prins Eugenius van Savoye, en bestaat ‘gewoon’ uit 2 giga paleizen. Mooi hoor!
Nog iets moois: de Nationalbibliothek. Stel je een oude barokke kerkinterieur voor, zet daar oude boekkenkasten voor, met eeuwenoude boeken en leuke laddertjes ervoor. En zie daar: de Nationalbibliothek!

Vrijdagavond hebben Marieke en ik Maarten en William geïntroduceerd in het leven van een Erasmus student. Spaan Miguel was die dag jarig en gaf een feestje in zijn studentenhuis. Als kado hadden we ware negerzoenen met kaarsjes erop. (tja je moet origineel blijven..) Het was weer een zeer geslaagde avond, en meer ga ik er ook niet van zeggen (bekijk de serie ‘oogcensuur’ foto’s maar. We hebben werkelijk waar 22 mensen op die manier op de foto gezet…)

En toen was het maandag… Balletdag voor Marieke en Niké! Om 10:10 begon onze eerste balletles in een mooi danszaaltje. Poe poe poe, alleen die lerares al! ‘Benen recht!’ ‘Maak je lang!’ ‘Niet je heupen draaien!’ waren enkele van de ongeveer 100 bevelen die ze gaf. Stel je dan ook een klein, superdun, oud vrouwtje voor. Maar wees niet ongerust, eigenlijk was ze erg leuk en je zag haar achter onze rug om lachen om de stuntelige balletdanseresjes. Ik vind het leuk, en Dina: ik weet nu zeker dat ik mijn spagaten wel bij ga houden!… We hebben een half uur lang oefeningen gedaan, en wat voor oefeningen! Pfff… spagaatje hier, splitje daar, oprekje hier, oprekje daar, buikspier hier, rugspier daar. En nog een keer!…

Heb ondertussen ook mijn eerste colleges gehad. Elke maandag ga ik van 17:00 tot 18:30 ‘Text und Aufführungsanalyse: Shakespeare’ volgen. We gaan films van Shakespeare bekijken, analyseren, en daarbij letten op codes, tekens, enz. Enz. Het was erg goed te volgen, leuk en ik denk niet moeilijk. Grappig is het ook om te zien dat de Oostenrijkers na het college met hun handknokkels op tafel slaan, als een soort van applaus... Rare Oostenrijkers, rare Oostenrijkers... je kan toch ook gewoon klappen?
Vanmiddag mijn tweede college gehad. Ik ga van 13:00 tot 14:30 Street Art volgen. Dit gaat inderdaad over straattheater, maar ook andere vormen van straatkunst (bijvoorbeeld graffiti).
En stel je nu eens de docent voor die dit college zou geven? Het laatste wat je verwacht is toch een oude opa, met twee stokken omdat hij anders niet kan lopen?!?! Nou, dit was dus wel de docent die wij hadden! Hahaha, ik moest echt lachen... Ik had eerder een soort van Hippie verwacht, maar een opaatje?... Het duurde dan ook meer dan een half uur voordat hij op de computer een afbeelding had geopend... En daarna moest hij er nog 10... :)

Morgen begint mijn Hiphop les, donderdag en vrijdag ga ik naar het college Dramaturgie en dan... komen paps en mams! Jippieee, Leuk hoor! Ik heb er zin in!

En dan volgt nu de uitslag van de Weense Bontjassen Spotlijst......

Roffel........................

...................Roffel.....

...Roffel.....................

In de maand Februari zijn er maar liefst 587,5 bontjassen door Marieke en Niké gespot!!!!!
Poepoepoe...

Lieve mensen, tot de volgende keer!

Liefs Niké

4.03.2006 -> Hieperdepiep voor Oma!!!
7.03.2006 -> Gefeliciflapstaart voor grote zwager Jop!!!
12.03.2006 -> Een hele fijne verjaardag (met veel kadootjes!) voor Rowy!

• 07 Maart 2006 - 16:07

Wendy W & Snouws:

zijn we de eerste????
    hoeveel toeval is dit?? hahahaha! zijn we je net een klacht aan 't sturen komt binnen 1 minuut een nieuw bericht van jou! :D
    hahahah

• 07 Maart 2006 - 16:11

Eline ,,:

mooi mooi mooi ,,
    leuk om t weer te lezen haha van Maarten haha
    veel plezier nog!!

• 07 Maart 2006 - 16:15

Anne G..:

haaJj Nikééééé

Weer so'n leuk verhaal :),,
    Goed joh dat je je spagaten en splitten bij houd ;) Vergeet de bruggetjes niet :P,,
    Nou wij hebben zaterdag acrowedstrijden :),, Ben benieuwd hoe het gaat ;),, Mis je wel heel erg hoor,, met s'n driietjes blijft tog leuker :)
    Nog heel heel veel plesier daar :) en we mailen ;)

kus Anne

• 07 Maart 2006 - 16:37

Dina:

JOwww Nike!!
    Super leuke foto's,,ik heb vooral een goed beeld van het Donaupark hahahha,,dik jij in beeld!!achjaah wat maakt het uit!
    Jemig er ligt daar wel vel sneeuw ofnie?!Ennuhmm met je spagaten zit het wel snor hoor ik,,en anders heb ik mijn geheime connecties met marieke die zal jou wel ff doorduwen,omdat ik het nu niet kan doen zegmaar ;)..
    Nou spagaat ze de komende tijd,,en ik mis je:(
    Kus Dina :D

• 07 Maart 2006 - 16:38

Paps:

Ha Keetje, weer een mooi verhaal. Zie Wenen komende weekend in het echt, wij verheugen er ons al op.

• 07 Maart 2006 - 17:24

Mams:

Ha Niké, geweldige foto's en grappig verhaal! Tot over 3 nachtjes, ik heb er zin in! Heb je al een programma voor ons gemaakt? Kus

• 07 Maart 2006 - 17:36

Joop, Rowy, Merith En Sylvia:

Zo te lezen heb je het erg gezellig gehad met Maarten en hebben jullie weer een boel beleefd, erg leuk om allemaal te volgen...en inderdaad erg grappig!
    Leuk, dat je nog aan Rowy hebt gedacht, veel plezier met je ouders, liefs Joop, Syl, kids

• 07 Maart 2006 - 18:07

Maarten:

Ha keetje, leuk verhaal; gelukkig heb je niet teveel overdreven ;) ik had de trein gemist en was om half zes in bocholt. bedankt voor de toffe week en tot snel! xxx Maarten

• 07 Maart 2006 - 20:17

Petra:

Hey Nike,weer een leuk verhaal,vooral dat van Maarten en de koffie, ik zag het zo voor me.Een heel fijn weekend gewenst samen met je paps en mams! xxx en liefs Petra

• 07 Maart 2006 - 22:44

Sabien:

Wat een super mega hartstikke leuk berichtje zeg...:-) Je maakt me maar jaloerser en jaloerser...grmblgrmbl... Ik kan niet wachten tot maart dat kan ik zelf een beetje proeven al ben ik bang dat ik dan niet meer naar huis wil...
    En wat een leuke colleges zeg! Echt te gek!
    Weet je trouwens dat we ons in de master nu toch n beetje kunnen specialiseren, we moeten uit twee van vijf disciplines kiezen en daar een vak in volgen! Goed he!
    Nou dikke kus van mij en tot over een paar weekjes!

• 08 Maart 2006 - 06:39

Tessel:

Hey Nike,
    Zo te zien heb je een leuke week met Maarten gehad! Tof dat je ouders ook al bijna langs komen.
    Wel fijn dat een ticketje Wenen niet zo veel kost!
    xx Tessel

• 08 Maart 2006 - 10:45

Karlijn:

Hai Keetje, dat was weer een leuk, jolig verhaal! Even wat afleiding tussen alle stagebezigheden hier, met 'mijn' - wel hele lieve - patienten. Nou genietze nog en alvast heel veel plezier met paps en mams!!
    Dikke kus van je zus

• 08 Maart 2006 - 11:53

Emma:

Hallo Nike!

Wat een boel mooie verhalen zeg! Moet eerlijk bekennen dat ik ook al even niet meer op je site was geweest, dus moest ook wel even iets inhalen :-)
    Maar gelukkig vermaak je je daar, zo aan de verhalen te lezen en aan de foto's te zien. Geloof niet dat ik 1 foto heb gezien waar je chagerijnig/boos/verdrietig op staat haha.
    Heel veel plezier nog, kalm an doen! Doeg!

xx Emma

• 08 Maart 2006 - 17:45

Steven & Co:

Heee Nikeeee,

Wij zijn ook weer in het koude deel van de wereld en hebben al je verhalen en foto's gelezen/bekeken. Zo te lezen heb je het errug leuk daar! We krijgen ook al erg veel zin om naar Wenen te gaan en te kijken hoe je daar woont. We zullen dus snel wat tips aan Maarten vragen! Succes met al het sporten, feesten en natuurlijk colleges volgen. Tot mails,

Liefs Steven & Co

• 14 Maart 2006 - 13:31

Paps En Mams:

Ha Niké! Weer terug in Nederland, we hebben een erg fijn week-end gehad, Wenen is een prachtige stad, maar 't fijnste was om jou weer te zien! Tot in mei en hopelijk is 't dan wat warmer en echt terrasjesweer.Kus, ons

• 16 Maart 2006 - 11:35

DinaBallerina:

En we wachten maar......en we wachten maar....waar blijft dat volgende verhaal....???!!!
    hihi :P
    XxX